torstai 12. kesäkuuta 2014

Haastetta pukkaa

Menin taas sotkemaan itteni yhteen SaVan haasteeseen, tosin ei mikään pakollinen juttu. Haasteena oli tuhota mahollisimman paljon kangasta ompelemalla kesä- ja heinäkuun aikana. Täs on ollu nyt reilu viikko hyvää aikaa, kun ei tiiä koska työt kutsuu, niin oon saanu jotai aikasekski. Ja noita maksimekkoja kun ompelee itelle, ni niihin uppoo kangasta, mikä tosin miun varastossa ei ees näy missään.

Tällä hetkellä ommeltuja metrejä on kesäkuulta vaan 53,02m ja taloon on tullu lisää 0,4m. Aika hyvin tälläseltä hampsterilta. Leikattuna on varmaan 20-25m erinäisiä vaatekappaleita ja Leeville parit lakanat. Olkapää huutelee hiukan kostoo, mut onneks on buranat kehissä. Kaikesta ei ole tullu otettua kuvaa, osa koltuista on ihan tarkotuksella tehty sinne elokuun markkinoita silmällä pitäen, mut noita maksimekkoja on tullu tehtyy ihan muutama. Kaikesta en tosin ole ottanu kuvaa, mut nää olen tehny kesäkuun aikana, mutta kun ne ei näytä henkarissa miltään. Ja ovat samantyyppisiä. Ja tekosyitä riittää.
 
Sain tämän napakan puuvillakankaan Ystävältä. Itse asiassa nämä oli alunperin ommeltu joksikin sohvan yms. pehmusteiksi ja tyynyiksi. Miun kaava kun on vuosien mittaan kutistunu kansiossa, ni persuksien kohalta jäi turhan naftiks. Onneks Ystävältä löyty vielä muutama pala samaa kangasta, siitä se + 0,40 cm lisäys, joista purin saumat auki ja vähän tilkkutöitä tekemällä sain laitettua molempiin sivusaumoihin 10cm kiilat. 

Boleron hihoihinki piti laittaa kiilakappale, kun noi habat on valahtanu käsivarren alapuolelle. Tuo on kaava, josta mie oon tehny yli kymmenen kolttua, ja aina se muuttaa muotoaan eri kankaassa. Tosi  luottokaava. En muista mistä on peräsin, mutta kauan se miulla on ollu.


 
Kierrätystä edelleen. Sain joskus talvella yheltä ihmiseltä hänen vanhojentanssipukunsa, minkä räjäytin atomeiks. Jostain syystä miulle 54 kokoselle ei mene 42 kokosen ihmisen vaatteet. Mut pelkästään tässä hameessa on kangasta yli 6 metriä, takana 4 leveyttä hopeakangasta ja edessä 1 leveys vihreää. Ei oikein miun väri, mut eiköhän tuo mene noissa markkinakuvioissa. Harmi vaan, kus se yläosa on niin kaponen, etten saa siitä muokattua itelleni sopivaa, siinä on ihan käsin ommellut helmetki. Pitäis varmaan saaha jompaa kumpaa kangasta hiukan lisää.

 
 Maksimekko suorana putkena. Yläosa on uimapukulycraa ja kun oikeen tarkasti kattoo, niin siinä on olkaimetkin. Pituutta vaan 1,70 metriä. Siis ilman olkaimia. Alaosa on jerseyn tyyppistä neulosta, en tiiä sille oikeeta nimee. Keinokuitua kuitenki.

 
Maksimekko uimapukulycrasta kokonaisuudessaan. Harkitsin laittavani olkaimiin jonkin helan, mutta kun ei ollut sopivaa käsillä, niin piti laittaa ilman. Noita ufoja kun tuntuu olevan nurkat pullollaan, ni laitetaan sit joskus kun sopiva juttu sattuu kohalle.

 
Ja tietenki tää miun ompeluvahti, joka pitää huolen, ettei sänkyä liian pitkäks aikaa vallata kankailla. Jos se ei muuta keksi, ni se tulee ja puree saksia tai alkaa kynsimään kankaita. Tai pöllii mittanauhan ja pureksii sitä. Kaavatki on ihan hyvä reijittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukavaa jos jättäisit jäljen käynnistäsi