torstai 19. kesäkuuta 2014

Teatterin kirppikseltä löydettyjä

Tulipa tuossa toukokuun lopulla poikettua teatterin kirpparilla ja matkaan tarttui seuraavat vermeet. Hinta kaikille yhteensä huikeat 10€. 

 

Nää molemmat korsetit on ajatuksena 1700-luvun markkinat ja niiden iltabileet. Tosin miun pitää hiukan tehä muutoksia noihin, tuolla aikakaudella ei ole käytetty vetoketjuja. Meinasin lyödä noitten vetskareitten viereen sirkat, juu, tiiän, ei sekään oikeeoppista, mut ei kädet anna myöten niitä reikiä käsin ommella. Ja sit pujotan siitä nyörin molemmin puolin. 
Noi olkaimessa olevat nauhat pitää vaihtaa hiukan pidempiin. Nää kun on miesten malleja, niin tulee miullekkin pitkäselkäselle hiukan liian ylös noi kainalokohdat. 
Kuvissa noi vetskarit näkyy aika selkeesti, mutta metrin päässä seisoessa ei enää näy. Naisten vastaavat mallit oli tehty sellasille keijukaisille, etten mahtunu niihi alkuunkaa.


 
Paita jotain ohutta puuvillaa ja ihan tarkotuksenmukasesti hiukan rispannu tuosta kauluksen vierestä. Kyllä tällä yks sota mennään. Eipä ole ihan pakasta vedetyt vaatteet taistelunäytöksessä.


Pitkä takki ei oo ihan flanellia, mut vähän sen tyyppistä, toinen puoli nukattu. Pitää laittaa tähä jokin kiinnityssysteemi, et pysyy matkassa. Ei tääkään ihan oikeeoppinen aikakauden vaate ole, mut en jaksais millään alkaa robee tekemään, tosin ei se ihan talonpoikaisvaate ollukkaa, se on enemminki säätyläisen vaate.

Tällänen hassu viitta, en viel  tiiä mitä tällä tekee tai missä käyttää. Ihan suora kappale, kaulassa tarranauha ja tuo hopeinen sutaasinauha, samoin hiansuissa. Jos en muuta käyttöö keksi, ni otan tän tukanleikkuukapaks, poika just valitti et entinen kappa on niin pieni, et hänes on karvoja yhtä paljon kun kissassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukavaa jos jättäisit jäljen käynnistäsi